2ο νηπιαγωγείο Μοιρών

2ο νηπιαγωγείο Μοιρών
Τα παιδιά δε διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα για να πετάνε!!!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τα έντομα!!!

Ο μικρόκοσμος των εντόμων...!!!




    Με αφορμή λοιπόν, "Τα 3 μυρμηγκάκια", ένα πολύ όμορφο παιδικό τραγούδι του Μάνου Λοϊζου, τραγουδισμένο υπέροχα απο το Λουκιανό Κηλαηδόνη, κάνουμε την είσοδο μας στο μικρόκοσμο των εντόμων, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας της άνοιξης.
   Εφόσον ακούσουμε το τραγούδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα εικονόλεξα που ακολουθούν, κάνοντας πιο εύκολη την εκμάθηση των στίχων του.

 Τα παιδιά συναρπάζονται από τα έντομα και τρελαίνονται να μαθαίνουν γι' αυτά τα μικροσκοπικά αλλά θαυματουργά πλάσματα!!! Πατώντας το σύνδεσμο που ακολουθεί, θα ανοίξετε μία διαδραστική, ηχητική παρουσίαση του μικρόκοσμου των εντόμων. 
 Το εξώφυλλο περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά στοιχεία. Επιλέγοντας κάθε ένα από αυτά, μπορείτε να δείτε εκπαιδευτικά βίντεο, να διαβάσετε πληροφορίες στη Βικιπαίδεια και να ακούσετε άλλο ένα τραγούδι. Στις υπόλοιπες διαφάνειες, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τα είδη των εντόμων.



  • Πατώντας ΕΔΩ θα ανοίξετε ένα flipbook με παροιμίες για τα έντομα, η εκμάθηση των οποίων εμπλουτίζει το λεξιλόγιο των παιδιών και αναπτύσσει τον προφορικό τους λόγο.

  • Τα έντομα μέσα από την τέχνη!
 Τα έντομα έχουν υπάρξει πηγή έμπνευσης για πολλούς ζωγράφους.
ΕΔΩ θα βρείτε ένα slideshare (παρουσίαση διαφανειών) με σχετικούς πίνακες ζωγραφικής.

  • Παρακολουθείστε  μύθους του Αισώπου για τα έντομα!



                     


Αφού ακούσουν τα παιδιά το τραγούδι αφόρμησης του σημερινού θέματος "Τα 3 μυρμηγκάκια" στην αρχή της ανάρτησης, αποστολή σας είναι να τα ζωγραφίσουν και να αντιγράψουν τον τίτλο του τραγουδιού, κάνοντας με αυτό τον τρόπο επανάληψη στον αριθμό 3!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις!!!

Οι προσωπογραφίες μας...!!! Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Το ανθρώπινο σώμα", δημιουργήσαμε τις δικές μας προσωπογραφίες, τα...