2ο νηπιαγωγείο Μοιρών

2ο νηπιαγωγείο Μοιρών
Τα παιδιά δε διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα για να πετάνε!!!

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το γράμμα Λ,λ!!!

Το Λ των λουλουδιών!!!

Η σημερινή μας επανάληψη στα γραμματάκια αφορά το Λ,λ, το οποίο προκύπτει από τη θεματική αυτής της εβδομάδας, τα λουλούδια!!!  Όπως κάθε φορά, ανακαλύψτε όσες περισσότερες λεξούλες μπορείτε που ξεκινούν από Λ, καταγράψτε τις και κυκλώστε το γραμματάκι, ένθαρρύνετε τα παιδιά να γράψουν το κεφαλαίο και το μικρό όπως μπορούν πάνω σε γραμμές, παίξτε το παιχνίδι ισορροπίας-αδρής κινητικότητας με τη χαρτοταινία, παίξτε το παιχνίδι "Βλέπω κάτι που αρχίζει από Λ" και ανακαλύψτε αντικείμενα στο άμεσο περιβάλλον σας και έπειτα μετρήστε πόσα καταφέρατε να συγκεντρώσετε, ζητήστε από τα παιδιά να το σχηματίσουν στον αέρα ή με τα δάχτυλα και το σώμα τους, σχεδιάστε το περίγραμμα του κεφαλαίου και του πεζού και γεμίστε το με ότι υλικά έχετε εύκαιρα στο σπίτι σας!

Διαδραστικός εκπαιδευτικός πίνακας!!!

Πάνω του θα βρείτε ενσωματωμένα δύο εκπαιδευτικά βίντεο και οκτώ παιχνίδια!

 Σημερινή σας αποστολή είναι είτε να βρείτε ένα αντικείμενο από Λ, να το φωτογραφίσετε και να γράψετε την ονομασία του ( μας το ζητήσατε επειδή σας άρεσε πολύ και το επαναλαμβάνουμε), είτε να το ζωγραφίσουν τα παιδιά, είτε να σχεδιάσουν το κεφαλαίο και το πεζό και να τα γεμίσουν με υλικά της προτίμησής τους!!! Ότι κι αν επιλέξετε, περιμένουμε τις φωτογραφίες σας στο παρακάτω padlet!!!
Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις!!!

Οι προσωπογραφίες μας...!!! Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Το ανθρώπινο σώμα", δημιουργήσαμε τις δικές μας προσωπογραφίες, τα...