2ο νηπιαγωγείο Μοιρών

2ο νηπιαγωγείο Μοιρών
Τα παιδιά δε διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα για να πετάνε!!!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Τα λουλούδια!!!

Ταξίδι στον κόσμο των λουλουδιών...!!!



Κλείνουμε τη θεματική ενότητα της άνοιξης, με τα λουλούδια που πλημμυρίζουν τη φύση αυτή την εποχή και μας προσφέρουν απλόχερα χρώματα και αρώματα...!!!

  • Διαδραστική ηχητική παρουσίαση 
Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα βρείτε εικόνες από τα πιο γνωστά λουλούδια, σχετικά τραγούδια, ένα μύθο, ένα ηχητικό παραμύθι, εκπαιδευτικό βίντεο καθώς και πίνακες ζωγραφικής διάσημων ζωγράφων με θέμα τα λουλούδια! Πατήστε το ηχητικό πλαίσιο (πάνω αριστερά) στην πρώτη διαφάνεια για να σας καθοδηγήσει στα κρυφά διαδραστικά στοιχεία από τα οποία είναι γεμάτη η παρουσίαση.



  • Διαδραστική εικόνα με τα μέρη του λουλουδιού
Πατώντας πάνω στο κάθε κυκλάκι, μπορείτε να διαβάσετε τις ονομασίες τους καθώς και να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με την άνθηση των λουλουδιών σε fast motion (γρήγορη κίνηση).



  • Διαδραστικός εκπαιδευτικός πίνακας
Πάνω του θα βρείτε ενσωματωμένα δεκατρία παιχνίδια, δύο διαδραστικά φύλλα εργασίας μαθηματικών και ένα γλώσσας, ένα επιπλέον τραγούδι καθώς και ένα flipbook με προτεινόμενες κατασκευές λουλουδιών από απλά υλικά. Πατήστε το play και ανακαλύψτε το πλούσιο περιεχόμενό του υπό τον ήχο της "Άνοιξης" του Antonio Vivaldi.




  • Διδακτική αξιοποίηση του διάσημου πίνακα ζωγραφικής "Τα ηλιοτρόπια" του Vincent Van Gogh
Ένας από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα λουλούδια είναι "Τα ηλιοτρόπια". Παίξτε το μίνι-κουίζ που ακολουθεί και πάρτε πληροφορίες για τον πίνακα, το δημιουργό του και οδηγίες για να τον επεξεργαστείτε με τα παιδιά. Πατήστε το ηχητικό πλαίσιο για να βρείτε τα διαδραστικά στοιχεία.

Εφόσον παρατηρήσετε τον πίνακα και τον επεξεργαστείτε σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στο μίνι-κουίζ, σημερινή σας αποστολή είναι να ζωγραφίσουν τα παιδιά όπως μπορούν τα δικά τους ηλιοτρόπια και να ανεβάσετε τις εργασίες τους στο παρακάτω padlet.
Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις!!!

Οι προσωπογραφίες μας...!!! Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Το ανθρώπινο σώμα", δημιουργήσαμε τις δικές μας προσωπογραφίες, τα...