2ο νηπιαγωγείο Μοιρών

2ο νηπιαγωγείο Μοιρών
Τα παιδιά δε διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα για να πετάνε!!!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η ανακύκλωση!!!

Σώσε τη γη, ανακύκλωσε κι εσύ...!!!

Τα περιβαλλοντικά θέματα κατέχουν περίοπτη θέση στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας...!!! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επεξεργαζόμαστε στην τάξη μας, το πολύ ενδιαφέρον θέμα της ανακύκλωσης. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά, "τους αυριανούς πολίτες του κόσμου", από αυτή την τρυφερή ηλικία, καθώς όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, για την προστασία του πλανήτη που μας φιλοξενεί και το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Αν είμασταν στο φυσικό μας περιβάλλον, δηλαδή στην τάξη μας, οι δράσεις μας θα ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Συγκέντρωση και ομαδοποίηση προϊόντων ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα, διαχωρισμός σε ανακυκλώσιμα και μη, δημιουργία του δικού μας μπλε κάδου, δημιουργία αφίσας, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και πολλά άλλα...!!! Επειδή πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα και πολλοί από εσάς αγχώνονται για το πως να το εξηγήσουν στα παιδιά για να το κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, σας ετοιμάσαμε μία διαδραστική παρουσίαση για την ανακύκλωση που "μιλάει από μόνη της". Αρκεί να περιηγηθείτε στις διαφάνειες, να τις διαβάσετε και να παρατηρήσετε τις εικόνες!!! Μαθαίνουμε τι είναι η ανακύκλωση, ποιο είναι το σήμα της, ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι ξεχωρίζοντας τα από τα σκουπίδια, που τα τοποθετούμε, τι μας προσφέρει η ανακύκλωση...!!!

  • Διαδραστική παρουσίαση 
  • Διαδραστικός εκπαιδευτικός πίνακας
Ο διαδραστικός πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει 16 εκπαιδευτικά παιχνίδια, δύο διαδραστικά φύλλα εργασίας μαθηματικών και ένα γλώσσας, δύο τραγούδια, ένα παραμύθι σε μορφή audiobook, δύο παραμύθια σε μορφή ebook, τρία εκπαιδευτικά βίντεο και ένα flipbook με προτάσεις κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά...!!!


Επειδή το εκπαιδευτικό υλικό είναι πλούσιο και το θέμα σύνθετο, έχετε ολόκληρη την εβδομάδα για να το επεξεργαστείτε. Παράλληλα ξεκινήστε δράσεις στο σπίτι σας, καθώς τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν καλύτερα βιωματικά. 

  • Κατασκευάστε το δικό σας κάδο ανακύκλωσης για να συγκεντρώνετε τα προϊόντα μέχρι να τα πάτε στον αληθινό. Σχεδιάστε τα τρία βελάκια του σήματος σε πράσινο χαρτόνι και δώστε τα στα παιδιά να τα κόψουν, βρείτε μία χαρτόκουτα και βάψτε τη μπλε, τέλος κολλήστε πάνω τα βελάκια σε σχήμα κύκλου δημιουργώντας το σήμα της ανακύκλωσης. Μόλις αποκτήσατε το δικό σας μπλε κάδο. 
  • Βάλτε στην καθημερινότητά σας την ανακύκλωση ξεχωρίζοντας τα προϊόντα, παρατηρώντας από τι υλικό είναι κατασκευασμένα και τοποθετώντας τα στο σωστό σημείο.
  • Μάθετε στα παιδιά να ξεχωρίζουν το σήμα της ανακύκλωσης πάνω στις συσκευασίες.
  • Ολοκληρώστε τη διαδικασία πηγαίνοντας μαζί τους στον κάδο για να κάνετε την απόρριψη. 
Δημιουργήστε το δικό σας κάδο ή επιλέξτε μία κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από το flipbook που βρίσκεται στον διαδραστικό εκπαιδευτικό πίνακα. Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας στο padlet που ακολουθεί...!!!
Δημιουργήθηκε με το Padlet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις!!!

Οι προσωπογραφίες μας...!!! Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Το ανθρώπινο σώμα", δημιουργήσαμε τις δικές μας προσωπογραφίες, τα...