2ο νηπιαγωγείο Μοιρών

2ο νηπιαγωγείο Μοιρών
Τα παιδιά δε διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα για να πετάνε!!!

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Το γράμμα Μ,μ!!!

Το Μ του Μάη και της μέλισσας!!!



Με αφορμή λοιπόν το μήνα Μάιο τον οποίο υποδεχθήκαμε πριν λίγες μέρες και τη μέλισσα, θεματική που επεξεργαστήκαμε στην αρχή της εβδομάδας, η σημερινή μας επανάληψη στα γραμματάκια αφορά το Μ,μ!!! Μπορούμε να το "δουλέψουμε" όπως και στις προηγούμενες επαναλήψεις μας. Ζητήστε από τα παιδιά να το σχηματίσουν στον αέρα, σχεδιάστε το κεφαλαίο Μ και το μικρό μ στο πάτωμα με χαρτοταινία ώστε να το περπατήσουν, εξασκώντας με αυτό τον τρόπο την αδρή τους κινητικότητα, βρείτε όσες περισσότερες λέξεις απο Μ μπορείτε, καταγράψτε τις και κυκλώστε το γράμμα, βρείτε αντικείμενα από Μ στο άμεσο περιβάλλον σας!!!

Στον παρακάτω διαδραστικό πίνακα βρίσκονται ενσωματωμένα δύο εκπαιδευτικά βίντεο για το γράμμα Μ,μ καθώς και τέσσερα εκπαιδευτικά παιχνίδια.




Σημερινή σας αποστολή είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά ένα αντικείμενο που αρχίζει από Μ, μέσα ή έξω από το σπίτι, να γράψουν σε μία καρτέλα την ονομασία του και να το φωτογραφίσουν με τη βοήθειά σας. Περιμένουμε τη φωτογραφία σας στο padlet που ακολουθεί...!!!
Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις!!!

Οι προσωπογραφίες μας...!!! Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Το ανθρώπινο σώμα", δημιουργήσαμε τις δικές μας προσωπογραφίες, τα...