2ο νηπιαγωγείο Μοιρών

2ο νηπιαγωγείο Μοιρών
Τα παιδιά δε διαφέρουν πολύ από τους χαρταετούς. Είναι φτιαγμένα για να πετάνε!!!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Mάνα, μανούλα, μαμά!!!

Εκπαιδευτικό αφιέρωμα για τη γιορτή της μητέρας!!!

"Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου"
Οδυσσέας Ελύτης


   Η παγκόσμια ημέρα της μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή που έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια με τη λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών.
   Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα-Μαρία Τζάρβις (1864-1948), ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη μέρα προς τιμήν της μητέρας.
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαϊου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον, υπέγραψε προκήρυξη σύμφωνα με την οποία, η Ημέρα της μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μάη!
   Επειδή λοιπόν αυτή η ιδιαίτερη μέρα πλησιάζει, ετοιμάσαμε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τη διδακτική αξιοποίηση αυτής της γιορτής!!!


  • Διαδραστική ηχητική παρουσίαση
   Η ηχητική παρουσίαση που ακολουθεί είναι ένα διαδραστικό αφιέρωμα στη μητρότητα στον κόσμο των ανθρώπων, των ζώων, στη θρησκεία και την τέχνη, εμπλουτισμένη με σχετικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Πατήστε το ηχητικό πλαίσιο στο εξώφυλλο της παρουσίασης, ώστε να καθοδηγηθείτε στα διαδραστικά στοιχεία που περιέχει και στη συνέχεια περιηγηθείτε στις υπόλοιπες διαφάνειες για να τις παρατηρήσετε και να ανακαλύψετε έξτρα περιεχόμενο!!!



  • Διαδραστικός πίνακας

Στον παρακάτω διαδραστικό πίνακα θα βρείτε ενσωματωμένα έντεκα εκπαιδευτικά παιχνίδια, δύο διαδραστικά φύλλα εργασίας, τρία τραγούδια, ένα flipbook με προτάσεις κατασκευών για τη γιορτή της μητέρας καθώς και μία κάρτα-έκπληξη ως δώρο σε όλες τις μανούλες!!!





  • Διδακτική αξιοποίηση ενός παραμυθιού

Διαβάζουμε το υπέροχο παραμύθι της Debi Gliori"Θα σ'αγαπώ ότι κι αν γίνει" που πραγματεύεται την αστείρευτη και αδιαπραγμάτευτη αγάπη της μητέρας προς το παιδί της και το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο σε μορφή slideshare στο εξώφυλλο της διαδραστικής ηχητικής παρουσίασης.
Εφόσον το διαβάσετε και παρατηρήσετε τις πανέμορφες εικόνες του, παίξτε το βίντεο-κουίζ που ακολουθεί με ερωτήσεις κατανόησης, το οποίο περιλαμβάνει το παραμύθι σε μορφή audiobook.

Έπειτα τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ότι τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση.

Σημερινή σας αποστολή είναι να φωτογραφίσετε και να ανεβάσετε στο παρακάτω padlet, τα δωράκια που σας έκαναν για τη γιορτή της μητέρας τα μικρά σας αστεράκια, είτε αυτό είναι ένα λουλούδι, μία ζωγραφιά, μια αυτοσχέδια κάρτα ή μία από τις προτεινόμενες κατασκευές που περιέχονται στο flipbook που βρίσκεται μέσα στον διαδραστικό πίνακα!!!
Δημιουργήθηκε με το Padlet


Κλείνουμε με ένα βίντεο-αφιέρωμα στις μανούλες όλου του κόσμου, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αφιερώνουν όλη τους τη ζωή στην ανατροφή και την ευημερία των παιδιών τους!!! Δυναμώστε την ένταση και απολαύστε το!!!
Χρόνια μας πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις!!!

Οι προσωπογραφίες μας...!!! Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Το ανθρώπινο σώμα", δημιουργήσαμε τις δικές μας προσωπογραφίες, τα...